Aantal aankopen via online veilingen stijgt!

Het aantal aankopen via online veilingen blijft toenemen. Hier zijn meerdere redenen voor te bedenken, zoals de langere levertijden bij nieuwe producten en schaarste door grondstoffen, maar bijvoorbeeld ook het tekort aan chips. Daarnaast zijn mensen gewoon steeds actiever geworden op internet en hebben velen hierbij ook de online veilingen ontdekt. Het aantal aankopen via online veilingen, BVA, Troostwijk en andere neemt zowel onder de particulieren als onder de bedrijven snel toe.

Tip: Heeft u alleen geen tijd of mogelijkheid om uw kavel op te halen? Van de Scheur logistiek doet dit graag voor u! Vraag online een offerte aan!

Veilingen van kleine tot heel grote bedragen

Veel particulieren zijn het deelnemen aan online veilingen als hobby gaan zien. Het is een leuke manier om een dagje wellness, een fotoshoot, een dagje pretpark of een weekendje weg te scoren tegen een scherpe prijs. Toch gaat het zeker niet alleen om veilingen waarin het om relatief kleine bedragen gaat. Zo werd er een bedrag van 2.600 euro neergeteld voor een edelsteen die werd geveild, ging de Formule 1 help van Verstappen het veilinghuis uit voor een bedrag van 24.000 euro en werd er maar liefst 113.000 euro neergelegd voor een Mercedes-Benz die geveild werd. Al in 2020 werd er meer dan 130 miljoen euro betaald voor unieke items die via online veilingsite Catawiki werden verkocht. Het aantal aankopen via online veilingen is sindsdien alleen maar verder gestegen.

Catawiki is één van de populairste veilingsites op dit moment

Catawiki mag zich tot de meest populaire veilingsites rekenen. Deze veilingsite ziet het aantal kopers en verkopers al tijden lang alleen maar toenemen. Voor de verkopende partijen, zowel particulieren als bedrijven, is het online veilen van items en partijen dan ook dé manier om extra inkomsten te genereren. Naast Catawiki zijn er meer populaire veilingsites. Onder de laagdrempeligere varianten vinden we bijvoorbeeld Marktplaats en eBay, terwijl we Christie’s en Sotheby’s juist vinden onder de wat luxere veilinghuizen.

Wat kopen particulieren via online veilingsites?

Voor particulieren geldt in de meeste gevallen dat zij zoeken naar deals op single items. Hierbij gaat het zeker niet alleen om kleinere zaken, zoals een tuinlamp of een deurbel, welke vaker worden geveild. Het gaat ook om elektrische scooters en bijvoorbeeld luxe grasmaaierrobots. Wel is het zo dat particulieren in de meeste gevallen bieden op single items in plaats van op partijen. Voor bedrijven geldt dit juist andersom.

Kijk eens op: BVA en Troostwijk voor interessante aanbiedingen!

Wat kopen bedrijven via online veilingsites?

Bedrijven focussen meer op de aankoop van partijen, al is dit niet altijd het geval. Wel neemt het aantal aankopen van complete partijen producten snel toe. Het gaat dan om de meest uiteenlopende artikelen, van huishoudelijke apparaten tot grote hoeveelheden elektrische fietsen. Voor bedrijven die dergelijke partijen opkopen via een online veiling is het meestal het doel om deze items per stuk met winst te verkopen. Wanneer u een goede deal te pakken heeft, dan kan de winst oplopen tot in de duizenden tot wel tienduizenden euro’s, afhankelijk van de items en de grootte van de partij.

Waar laat u al die grote partijen?

Met de toename van online veilingen en het aantal aankopen via deze online veilingen, neemt ook het aantal ‘bulkaankopen’ toe. Steeds meer ondernemers willen grote partijen opkopen wanneer zij hier de kans toe krijgen. Een belangrijke vraag is dan wel waar u al die grote partijen laat? Gelukkig kan Van de Scheur Logistiek u de oplossing bieden. U kunt gebruik maken van ons moderne warehouse, centraal in het land gelegen in Vianen.

Daarnaast kunt u, indien gewenst, gebruik maken van tal van value added services. Wij kunnen de goederen naar onze opslag transporteren, of naar uw eigen locatie. Wij kunnen zelfs uw bestellingen afleveren bij uw klanten als u dat wilt. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en advies.