Hoe creëert u meer opslagruimte in huis?

Een aardig deel van de webwinkeleigenaren slaat de voorraden in de eigen woning op. De laatste tijd zien we dat webshops het steeds drukker krijgen. Dit betekent dat de voorraden groeien, ook voor de webwinkeleigenaren die hun voorraden in de eigen woning opslaan. Dit kan uiteindelijk voor problemen gaan zorgen. Hoe creëert u nu meer opslagruimte in huis voor de voorraden van uw webwinkel? Van de Scheur Logistiek geeft u graag een aantal tips.

Ruim op en gooi weg of doneer

Het is goed om alle ruimten in uw woning eens goed te bekijken. Wat staat er allemaal in? Heeft u het echt nodig? Hoe opgeruimd is het? Door alles opnieuw te organiseren komt u vaak veel eigendommen tegen die u niet meer gebruikt of niet meer wilt bewaren. U kunt deze spullen weggooien of doneren. Dit zorgt voor meer ruimte in uw woning en alles heeft direct weer een goede plek in huis gekregen.

Maak gebruik van slimme opbergoplossingen

Soms nemen eigendommen veel ruimte in, terwijl dit helemaal niet nodig is. Er zijn tal van slimme opbergoplossingen om ruimten in huis slimmer en beter in te delen en alles goed op te ruimen. Zo zijn er diverse stapelbare oplossingen die meer vloeroppervlak vrijmaken, bijvoorbeeld. Welke spullen wilt u echt bewaren? Hoe groot zijn deze spullen en welke slimme opbergoplossingen passen hier het best bij? Door alles slim op te bergen ontstaat er veel meer ruimte.

Sla uw voorraden zo veel mogelijk verticaal op

Speciaal voor opslagruimten zijn er handige rekken waarin u meerdere bakken kunt plaatsen. Deze rekken zijn ideaal als u veel voorraad op wilt slaan, maar ook wel makkelijk en snel bij elk stukje voorraad moet kunnen komen. Dichte pakken die u direct op elkaar stapelt kunnen onhandig zijn. Als u een product uit de onderste bak nodig heeft, dan bent u lang bezig met afstapelen om een enkel product te pakket te krijgen. Dit voorkomt u met een handig rekkensysteem waar u de bakken als het ware in kunt laten glijden over een rails. De bakken werken als laden. U werkt makkelijker in de hoogte en u kunt overal snel bij.

Label alles wat u opslaat in uw eigen woning

Heeft u eigendommen in dozen of kratten verzameld om deze naar zolder of naar de schuur te doen, zodat er meer ruimte in uw woning ontstaat voor de voorraden? Vergeet dan niet om alles te labelen. Er komt vaak een moment waarop u iets uit de dozen of kratten nodig heeft. Het is dan onprettig om alles te moeten openen om te vinden wat u nodig heeft. Zorg voor goede labels. Gebruik deze niet alleen op uw eigendommen die u opslaat, maar ook op de voorraden van uw webwinkel die u opslaat.

Uw woning moet wel uw woning blijven!

U kunt natuurlijk steeds meer ruimte in uw woning vrijmaken voor de voorraden van uw webwinkel, maar het is ook belangrijk dat uw woning uw woning blijft. Het is uw privé, de plek waar u moet kunnen ontspannen. Dit gaat niet wanneer u steeds verder omringd wordt door uw werk. Van de Scheur Logistiek kan de hele webshop logistiek van u overnemen, van het opslaan van uw goederen tot het bezorgen van bestellingen bij uw klanten.

Maak ruimte in uw woning om van uw vrije tijd te genieten, niet om tussen uw voorraden te zitten. Wilt u weten wat wij precies voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren en adviseren u graag.