De 5 voordelen van kooiaap transport

De keuze voor kooiaap transport is in de meeste gevallen de beste oplossing wanneer grote, afwijkende goederen moeten worden vervoerd. De kooiaap kennen we ook als de meeneemheftruck, deze hangt achterop de trailer. Het fijne van kooiaap transport is wel dat het snel geregeld is. De meeneemheftruck is vrijwel direct klaar voor gebruik. Binnen een minuut kan er al worden gestart met laden / uitladen.

Wilt u zware, grote en / of afwijkende goederen laten vervoeren? Dan kunt u bij Van de Scheur Logistiek terecht voor professioneel kooiaap transport. Wij beschikken over diverse kooiaap trailers. Wij geven u inzicht in 5 belangrijke voordelen van kooiaap transport.

1. De kooiaap kan elke ondergrond aan

In verreweg de meeste gevallen moeten zware goederen verplaatst worden over een harde ondergrond, zoals beton of asfalt. Toch, uitzonderingen op de regel zijn er altijd. Zo kan het zijn dat een zware machine verplaatst moet worden op een bouwterrein waar nog geen verharde ondergrond aanwezig is, bijvoorbeeld. Voor de kooiaap is dit geen engel probleem. Deze meeneemheftruck rijdt goed op alle ondergronden door de aanwezigheid van aandrijving op alle wielen.

2. Eenvoudig werken op hoogte

Uiteraard kan het in bepaalde situaties nodig zijn dat zware, afwijkende goederen naar aanzienlijke hoogte moeten worden getild. Een reguliere heftruck is hiervoor niet geschikt. Veilig werken staat natuurlijk altijd voorop. Dit kan zeker bij kooiaap transport. De kooiaap bereikt namelijk een hefhoogte van maximaal 360 centimeter. Uiteraard is de mast tot deze hoogte zeer stabiel, waardoor er optimaal veilig gewerkt kan worden.

3. Grote gewichten zijn geen enkel probleem

Bij het verplaatsen van grote en afwijkende goederen kunt u bijvoorbeeld denken aan industriële machines. Deze zijn in veel gevallen niet alleen groot en afwijkend, maar ook erg zwaar. Het is belangrijk dat het verplaatsen op de juiste wijze gebeurt. De kooiaap is bij de wielen voorzien van sterke steunpoten, waardoor het tillen van gewichten tot wel 2.500 kilo geen enkel probleem zijn.

4. De kooiaap heeft een 4-wegsysteem

De kooiaap is voorzien van een 4-wegsysteem. Dit betekent dat deze niet alleen voor- en achteruit kan rijden, maar ook zijwaarts. Doordat de kooiaap alle kanten op kan bewegen, wordt het verplaatsen van zware en afwijkende goederen sterk vereenvoudigd. Er hoeft niet onnodig veel gekeerd en gedraaid te worden.

5. U hoeft niets zelf te regelen

Wanneer u kiest voor kooiaap transport door Van de Scheur Logistiek, dan heeft u zelf nergens omkijken meer naar. U hoeft zelf geen zaken te regelen om de lading op de juiste plek te krijgen. Onze ervaren chauffeur zorgt voor het volledige transport, dus ook voor het op de juiste plek zetten van de lading binnen uw bedrijf.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u een afspraak maken voor kooiaap transport via Van de Scheur Logistiek? Neem dan contact met ons op.