5x Duurzaam stappen bij Van de Scheur Logistiek

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Zeker in de wereld van logistiek en transport is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan verduurzaming. Zo moeten transportbedrijven er rekening mee houden dat er in ons land steeds meer emissievrije zones zullen worden ingesteld. Hier moet het wagenpark op worden aangepast.

Ook bij Van de Scheur Logistiek besteden we veel aandacht aan verduurzaming. Wij geven u graag inzicht in 5 manieren waarop wij dat doen.

1. Inspelen op de ontwikkelingen

Er worden steeds nieuwe manieren ontwikkeld om duurzamer te werken in de wereld van transport en logistiek. Zowel voor onze vervoermogelijkheden als voor ons warehouse houden wij alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Zodra er mogelijkheden voor verduurzaming ontstaat die wij aan kunnen grijpen, spelen wij hier direct op in.

Zo houden wij ons warehouse innovatief en zorgen wij voor zo duurzaam mogelijk transporteren. Uiteraard besteden we hierbij ook veel aandacht aan de ontwikkelingen op het gebied van stikstofuitstoot.

2. Slim combineren van ritten

Wij zorgen er dagelijks voor dat onze ritten zo slim en efficiënt mogelijk worden ingedeeld. Dit betekent ook dat wij bijvoorbeeld meerdere zendingen met elkaar combineren om te voorkomen dat wagens half leeg vertrekken.

Wij maken gebruik van slimme transportmanagementsoftware om onze ritten te optimaliseren en op die manier zo min mogelijk CO2 uitstoot te veroorzaken.

3. Bewuste omgang met brandstof

Als professional in de logistiek en transport ontkomen wij eigenlijk niet aan het verbruiken van brandstof. Wel zorgen wij ervoor dat het verbruik van brandstof altijd zo laag mogelijk ligt. Wij gaan op een bewuste manier om met de manier waarop wij brandstof verbruiken. Ons wagenpark wordt optimaal onderhouden, waardoor we zuiniger rijden. Daarnaast maken wij onze chauffeurs bewust van het verbruik, waardoor ook zij hier op verantwoorde wijze mee omgaan.

4. Het besparen van energieverbruik

Energieverbruik is natuurlijk ook een belangrijk aandachtspunt als het gaat om verduurzaming. In ons warehouse wordt uitsluitend gebruik gemaakt van led verlichting, de meest duurzame vorm van verlichting, waarbij er middels sensoren ook voor wordt gezorgd dat er nergens licht brandt waar het niet noodzakelijk is.

Daarnaast gaan wij bewust om met alle andere zaken die energie verbruiken, waaronder uiteraard verkoeling en verwarming. Door bewust met energie om te gaan zorgen we voor optimale besparingen op het gebied van energieverbruik.

5. Recyclen van afvalstromen

Bij Van de Scheur Logistiek hebben we op kantoor en in het warehouse diverse soorten afval. Deze scheiden we zo goed mogelijk om het zo gemakkelijk te maken om te recyclen.

Kies voor de duurzame werkwijze

Het is voor ieder bedrijf belangrijk om te verduurzamen en de ecologische voetprint zo ver mogelijk te reduceren. Als bedrijf doet u dit natuurlijk ook door samen te werken met partijen die hier ook veel aandacht aan besteden. Bent u nog op zoek naar een logistiek partner met een scherp oog voor duurzaamheid? Dan staan wij bij Van de Scheur Logistiek graag voor u klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of advies.