E-commerce met eigen voorraad of dropshipping; dit is ons advies

Als online ondernemer kunt u natuurlijk verschillende werkmethoden hanteren om uw klanten van dienst te zijn. Een belangrijke eerste keuze die u moet maken is of u zelf de voorraden wilt beheren, dus een eigen inventaris wilt hebben, of dat dropshipping toch een betere optie is.

Een eigen voorraad is vaak alleen mogelijk wanneer u een grotere opslagruimte tot uw beschikking heeft. Beide opties bieden online ondernemers zowel voor- als nadelen. Van de Scheur Logistiek neemt de belangrijkste plus- en minpunten graag met u door.

Wat zijn de voor- en nadelen van een eigen voorraad?

Wanneer u zelf alle voorraden in huis heeft, dan kunt u echt alles zelf doen. Dit maakt uw bedrijf flexibeler en bewerkelijker. Er wordt een proces gevolgd van het ontvangen van een bestelling tot het verzenden van de bestelling. Dit proces voert u volledig zelf uit, waardoor u optimale controle heeft over dit proces én de kwaliteit ervan. Hoe meer u verkoopt, hoe drukker en tijdrovender dit proces wordt.

U wilt immers ook aan uw garanties blijven voldoen, zoals de garantie op een bepaalde levertijd. Wanneer u alle tijd besteedt aan het inpakken en verwerken van bestellingen, dan blijft er geen ruimte meer over om in de groei van uw bedrijf te investeren. Er is immers geen ruimte meer over om méér te doen dan u nu doet. U legt uzelf op die manier beperkingen op.

Wat zijn de voor- en nadelen van dropshipping?

Bij dropshipping heeft u geen eigen voorraden en dat betekent dat u volop kunt focussen op het verkopen van uw producten. Wanneer een bestelling binnenkomt, dan wordt deze door de door uw gekozen externe partij ingepakt en verzonden. De voorraden worden voor u bijgehouden en u heeft alle ruimte om te investeren in uw bedrijf. Uw risico’s liggen lager en de groeimogelijkheden zijn veelzijdiger. Daarnaast heeft u ook geen eigen opslagruimte nodig.

Een nadeel kan natuurlijk wel zijn dat deze samenwerking niet gratis is. U betaalt voor de werkzaamheden die voor u worden verricht en voor de opslag die u gebruikt. Daarnaast moet u zeker kunnen zijn van de kwalitatief hoogwaardige en correcte werkwijze van de externe partij.

Conclusie: Dropshipping is vaak de betere keuze

Als er iets is dat de online ondernemer niet wil, dan is het stil komen te staan. Wanneer u alles zelf wilt blijven doen, dan komt u op een bepaald moment stil te staan. Er ontstaat ineens een gebrek aan opslagruimte, omdat u grotere voorraden aan moet houden, of er ontstaat een gebrek aan tijd om meer bestellingen aan te kunnen nemen. Dergelijke beperkingen voorkomt u door gebruik te maken van een externe partij die u volledig kan ontzorgen. Dit is dan ook wel een belangrijke voorwaarde. Dropshipping is alleen succesvol wanneer u kunt vertrouwen op de partij waarmee u de samenwerking aan gaat. Maak uw keuze bewust. Uiteraard bent u altijd welkom bij Van de Scheur Logistiek. Wij bieden u een zeer complete dienstverlening.

Laat uw voorraden beheren door Van de Scheur Logistiek

Het laten beheren van uw voorraden biedt belangrijke voordelen. Een heel belangrijk voordeel is wel dat u veel tijd overhoudt, waardoor u deze tijd kunt investeren in de groei en ontwikkeling van uw bedrijf. Van de Scheur Logistiek biedt volledige ontzorging, onder meer door het verzorgen van alle fulfilment van zowel grote als kleine pakketten. Bent u benieuwd naar wat wij precies voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en advies.