Innovatie zorgt voor groeiende organisaties

Groei is natuurlijk belangrijk, voor elke organisatie. We kennen allemaal de uitspraak die ons vertelt dat stilstand gelijk staat aan achteruitgang. Als gezond bedrijf, dat klaar is voor de toekomst, is het belangrijk om te blijven innoveren en vernieuwen. Alleen dan kan er gezorgd worden voor groei en ontwikkeling.

We zien dat veel organisaties en bedrijven druk zijn met innovatie, waardoor zij groeien. Dit zorgt voor veel successen, maar het brengt ook nieuwe obstakels met zich mee, zoals in de opslag of met de logistiek. Hierin staat Van de Scheur Logistiek natuurlijk voor u klaar.

Waarom is innovatie zo belangrijk in deze tijd?

Innovatie is altijd al belangrijk geweest voor ondernemers die hun bedrijf willen laten groeien. Toch, het lijkt alsof innovatie nu meer aandacht krijgt dan voorheen. Dit heeft deels te maken met de mogelijkheden tot innoveren, die zich steeds verder uitbreiden, maar het heeft ook te maken met de behoeften van de consument. Innoveren gaat voor een groot deel om het bieden van meer waarde voor de klant. De klant van nu heeft steeds meer opties en kijkt verder dan het eerste bedrijf. Juist daarom is het aan de ondernemer van nu om optimaal tegemoet te komen aan de wensen en eisen van de klant. Dit lukt niet zonder innovatie.

Innovatie draait om het creëren van meerwaarde

Een ondernemer kan binnen het gebruik maken van eindeloos veel moderne IT-oplossingen, machines en oplossingen op het gebied van artificial intelligence. Toch betekent dit niet dat het bedrijf op innovatie focust. Dit is uitsluitend het geval als er ook meerwaarde voor de klant ontstaat. Wanneer klanten geen voordeel merken van veranderingen, dan is er geen sprake van innovatie. Dit is dan ook een groot misverstand waar vaak naar gehandeld wordt, en dat is zonde, vooral omdat het meestal betekent dat de echte kansen op de plank blijven liggen.

Hoe biedt u meerwaarde aan de klant?

Waarin is dan precies meerwaarde voor de klant te realiseren? Dit kan op meerdere vlakken, afhankelijk van de doelgroep en uiteraard het soort bedrijf. Vaak kan er worden gezorgd voor een snellere levering, voor een betrouwbaardere levering of een frequentere service. In andere situaties kunnen er geldbesparingen voor de klant worden gerealiseerd. Levert u producten zonder track and trace, en gaat u leveren mét track and trace? Dan is dit een innovatie. Klanten profiteren hiervan. Er is meerwaarde voor de klant. Uiteraard is dit slechts een voorbeeld.

Beperkingen staan innovatie in de weg

Voor een deel van de bedrijven, en zeker ook voor webwinkels, staan bepaalde beperkingen innovatie in de weg. Een webwinkel kan bijvoorbeeld niet verder uitbreiden, omdat er onvoldoende opslagruimte aanwezig is of omdat er onvoldoende mogelijkheden zijn om de bestellingen dan nog op tijd bij de klanten te krijgen. Zonde, want deze beperkingen hoeven er niet te zijn.

Van de Scheur Logistiek is een bedrijf dat blijft innoveren, waardoor wij voorop lopen op de markt. Hierdoor zijn wij in staat de beste dienstverlening te bieden aan onze klanten, en daarmee nemen we ook de beperkingen weg voor ondernemers die willen groeien.


Wat kan Van de Scheur Logistiek voor u betekenen?

Wij zoeken altijd naar een oplossing die past bij uw specifieke behoeften. Heeft u behoefte aan een goede opslag voor voorraden? Zoekt u naar de juiste transportoplossingen, misschien zelfs specifiek voor afwijkende goederen?

Wilt u bestellingen laten verpakken en verzenden, inclusief track and trace? Bij ons kan het allemaal. Wij vertellen u graag meer over wat wij precies kunnen betekenen voor uw organisatie. Neem vrijblijvend contact met ons op.