Is digitalisering de vriend of vijand van de logistiek?

Digitalisering; het ene bedrijf is er al volop mee aan de slag, het andere bedrijf kijkt liever nog even de kat uit de boom. Verandering kan moeilijk zijn, maar vaak levert het zeker wel belangrijke voordelen op. Dit geldt zeker ook voor digitalisering. Wanneer we ons afvragen of digitalisering onze vriend of vijand is, dan kunnen we met zekerheid zeggen dat het onze vriend is. Voor alle bedrijven levert digitalisering namelijk voordelen op. Van de Scheur Logistiek geeft u graag inzicht in een aantal van deze belangrijke voordelen.

1. Besparing in tijd en kosten

Tijd is geld. Als er tijd wordt bespaard, dan betekent dit automatisch dat er ook kosten worden bespaard. De tijd die bespaard wordt kan namelijk worden geïnvesteerd en dat levert aan het einde van de lijn altijd geld op. Door middel van digitalisering is er minder handmatig werk nodig, waardoor er een tijdsbesparing ontstaat. Er kunnen systemen worden gekoppeld, wat eveneens een besparing in tijd oplevert. De papierwinkel wordt een stuk kleiner en, u raadt het al, dit levert ook een tijdsbesparing op. Uiteindelijk zorgt digitalisering altijd voor een besparing in zowel tijd als geld.

2. U bent niet meer aan locatie verbonden

Digitalisering geeft meer vrijheid als het om locatie gaat. U kunt gebruik maken van de cloud, waardoor er mogelijkheden ontstaan om vanaf elke locatie te werken. Werken kan hierdoor altijd en overal, zoals vanuit huis of vanaf een flexplek. Zelfs onderweg kan er gewoon worden doorgewerkt. Het levert u tal van voordelen op wanneer u niet meer verbonden bent aan een vaste locatie.

3. Digitalisering is duurzaam

Er wordt wel eens gedacht dat digitalisering enkel een zwaardere belasting op het milieu legt. Al die extra stekkertjes en apparaatjes… In de praktijk is dit zeker niet juist. Door te digitaliseren kunt u juist beter verduurzamen. De papierwinkel wordt namelijk een stuk kleiner.

Hoe minder papier u gebruikt, u beter het is voor het milieu. Niet alles hoeft meer te worden geprint of gekopieerd, waardoor deze apparaten een stuk minder stroom gaan verbruiken. Digitaliseren is verduurzamen.

4.  Sneller optimale inzichten

Het is voor u belangrijk dat u voortdurend een goed inzicht heeft in alle bedrijfsprocessen. Zonder digitalisering is dit eigenlijk niet mogelijk. U zit altijd aan een enkel format vast wanneer alles op papier wordt geregistreerd. Gebeurt dit in een digitale omgeving, dan ontstaat er een compleet beeld en een duidelijk overzicht. Dit geldt zeker wanneer de juiste koppelingen en applicaties in gebruik worden genomen om informatie te verzamelen en te vertalen naar behapbare inzichten.

5. Aanzienlijk minder menselijke fouten

Digitalisering laat het aantal menselijke fouten afnemen. Hoe minder er handmatig moet worden vastgelegd en ingevoerd, hoe minder risico dat er iets verkeerd gaat. Menselijke fouten kunnen in de praktijk voor behoorlijke vertragingen zorgen, soms met ernstige gevolgen. Deze risico’s kunnen sterk worden gereduceerd door te digitaliseren.

Van de Scheur Logistiek biedt optimale inzichten

Uiteindelijk levert digitalisering uw bedrijf altijd voordelen op. Bij Van de Scheur Logistiek besteden we veel aandacht aan digitalisering. Ons warehouse is hierdoor innovatief en biedt tal van interessante mogelijkheden. Zo kunnen wij uw systemen koppelen aan ons Warehouse Management Systeem (WMS), waardoor u altijd realtime inzicht heeft.

Het is zelfs mogelijk om orders direct bij ons binnen te laten komen, waarna wij het verpakken vanuit uw voorraad in ons warehouse en ervoor zorgen dat het zeer snel bij de klant terecht komt.

Bent u benieuwd naar de vele mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of advies. Wij staan graag voor u klaar.