Logistiek uitbesteden of zelf blijven doen?

Veel ondernemers krijgen er op een bepaald punt mee te maken: de vraag of zelf ze de logistiek blijven doen, of dat zij die toch gaan uitbesteden. Deze vraag komt naar voren wanneer de logistiek ineens veel tijd, energie of ruimte in beslag gaat nemen. Wat gaat u doen? Gaat u opschalen? Misschien toch op zoek naar een ervaren logistieke partner, die bijvoorbeeld de distributie, packing en opslag kan organiseren?

Van de Scheur Logistiek staat voor u klaar wanneer u een logistieke partner nodig heeft met een zeer uitgebreide dienstverlening, van opslag tot fulfilment. Wij vertellen u meer over het zelf doen of uitbesteden van de logistiek.

Wanneer doet u de logistiek zelf?

Zeker startende bedrijven, vaak productiebedrijven, doen de logistiek eerst zelf. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld webwinkels. De logistiek is in het begin allemaal prima te doen en hiermee kunt u geld besparen. Het inschakelen van een logistieke partner kost immers geld en in beginfase draait vooral om het opbouwen van kapitaal. Toch komt er vaak een moment waarop het te druk wordt. U merkt dat u niet meer voldoende tijd kunt steken in het laten groeien van uw bedrijf, omdat de logistiek te veel van uw tijd vraagt. Dit is het moment om na te gaan denken over het uitbesteden van de logistiek.

De logistiek uitbesteden is een logische keuze

U wilt uw bedrijf laten groeien. Stilstand is achteruitgang. Uw bedrijf heeft ontwikkeling en groei nodig om succesvol te zijn én te blijven. Dus, u heeft vooral voldoende tijd nodig om te produceren, inkopen te doen, te verkopen, te promoten en zich te concentreren op de kernactiviteiten. Er is dan eigenlijk geen tijd meer om onder meer de distributie, co-packing en opslag te regelen. U moet keuzes maken en de beste keuze is om op dat moment al uw aandacht te gaan schenken aan uw bedrijf. Dit betekent dat uitbesteding van de logistiek een logische keuze is.

Kies voor een uitgebreide logistieke partner

Geen logistieke partner is hetzelfde. Wilt u de logistiek uitbesteden, stel dan altijd eerst vast wat u precies nodig heeft. Denk hierbij niet alleen aan nu, maar ook aan later. Misschien kunt u nu alles nog prima zelf opslaan, maar lukt dit over een jaar ook nog wanneer bedrijfsactiviteiten zijn verdubbeld? Het is altijd goed om voor een zo compleet mogelijke partner te kiezen, zodat u niet hoeft over te stappen wanneer uw behoeften zich uitbreiden. Bij Van de Scheur Logistiek bieden wij u een zeer veelzijdige dienstverlening, van verpakken en opslag tot vervoeren en Home Delivery op afspraak. Wij hebben alles in huis om met uw bedrijf mee te kunnen groeien in de toekomst.

Wilt u uw business opschalen?

Groei. Daar draait het om. Wanneer de logistiek te omvangrijk wordt, dan is het goed om dit uit te besteden. U bespaart er niet alleen veel tijd mee, maar uiteindelijk ook geld. Wilt u uw business opschalen? Doe dit dan met Van de Scheur Logistiek, uw ervaren partner. Met ons WMS en TMS kiest u voor een koppeling die wérkt en die groei mogelijk maakt. Wilt u meer informatie of advies? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.