Online shoppen in Q1 en Q2 naar 16,1 miljard

Steeds meer mensen shoppen online. De nieuwste statistieken laten dit ook duidelijk zien. In het eerste half jaar van 2022 werd er voor 16,1 miljard euro aan producten en diensten afgenomen bij webshops. Wanneer we dit bedrag vergelijken met het bedrag dat bereikt werd in het eerste half jaar van 2021, dan zien we een stijging van 9 procent. Gedurende de coronacrisis zwakte het percentage wat af, maar voor het eerst sinds deze crisis ligt het aantal online verkopen boven gemiddeld.

Toename van alle soorten online aanschaffen

De online verkopen kunnen we in de basis natuurlijk verdelen in twee groepen: producten en diensten. Het blijkt dat we binnen allebei de groepen flink zaken aan het doen zijn. Niet alleen kopen we meer producten online, maar er is ook sprake van een flinke toename aan diensten die online worden aangeschaft. We doen gewoon veel meer online en we zullen dit naar verwachting ook blijven doen. Hoewel we tegenwoordig wel weer naar de fysieke winkels mogen, bestellen veel mensen nog altijd online. Het gemak van online winkelen is door velen na de coronacrisis ontdekt.

Waar komt die sterke groei ineens vandaan?

Een belangrijke vraag is waar de sterke groei ineens vandaan komt. Op de eerste plaats neemt de online aanschaf van vliegtickets, vakanties, concerttickets, attractieparken en evenementen sterk toe. Dit heeft uiteraard te maken met het feit dat we weer van alles mogen doen. Alles is weer open en we willen er graag op uit. Daarnaast zien we een toename aan online boodschappen. De supermarkten laten steeds vaker lege schappen zien, terwijl dit bij de online supermarkten nog niet het geval is.

Problemen op komst voor ondernemers?

We moeten natuurlijk wel kritisch naar de huidige stand van zaken kijken. We weten inmiddels allemaal dat de koopkracht sterk achteruitgaat en dat ondernemers dit merken. Bovendien krijgen ondernemers zelf met steeds meer uitgaven te maken en moeten zij zich vaker zorgen maken over de vraag of leveringen wel op tijd aankomen. Een deel hiervan heeft te maken met de tekorten op het gebied van grondstoffen. Het wordt voor ondernemers lastiger om de prijzen aantrekkelijk te houden voor de consument. Daarom wordt er ook een toename aan veilingaankopen door ondernemers gezien. Ondernemers die grote partijen tegen een mooie prijs kunnen opkopen op een veiling laten die kans in deze tijd niet liggen.

Vertrouwen op een logistieke partner

Of u nu veel veilingaankopen doet die u wellicht niet direct zelf een plek kunt geven, of dat u te maken heeft met een flinke toename aan verkopen in uw webwinkel waardoor u het zelf niet meer allemaal aan kunt; Van de Scheur Logistiek is uw ervaren partner. Wij bieden u veel mogelijkheden om te zorgen voor een dienstverlening waar u echt mee geholpen wordt. Van `verpakken en verzenden tot opslag in ons moderne magazijn. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.