Wat is een order-management-system?

Een order-management-system, ook wel een OMS genoemd, is een softwareoplossing voor het hele proces rondom orders. Dit betekent dat het hele ordertraject volledig automatisch digitaal verwerkt kan worden, van voorraadbeheer tot inkoop en verkoop. Het ordertraject bestaat uit veel onderdelen die elk om andere aandacht en actie vragen. Door gebruik te maken van een goed order-management-system kunnen de diverse afdelingen en processen worden ondersteund voor een optimale efficiëntie.

Van de Scheur Logistiek zit niet stil en blijft continu vooroplopen in nieuwe digitale oplossingen. Zo hebben wij een modern WMS-systeem en kan deze gekoppeld worden aan diverse webshop systemen en OMS-oplossingen. In dit artikel gaan we dieper in op wat een OMS precies is.

Minder handmatig werk met een OMS

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een order-management-system neemt het aantal handmatige handelingen binnen het ordertraject sterk af. Hierdoor kan er optimaal tijd worden bespaard, waardoor er meer tijd kan worden besteed aan het optimaliseren van de kwaliteit van andere processen en trajecten.

Een modern OMS pakt alles samen. Het helpt om de voorraden op het juiste niveau te houden, om alles optimaal in te kopen en om ook alles financieel in goede banen te leiden. Het hele ordertraject wordt ondersteund wanneer het order-management-system in een ERP-systeem wordt geïntegreerd. Hierdoor nemen niet alleen de handmatige handelingen af, maar ook het risico op fouten wordt sterk gereduceerd.

Waarom gebruik maken van een OMS?

Orderprocessen worden vaak nog bijgehouden in andere programma’s, zoals Excel. In de basis kan dit prima, maar alles moet wel met de hand worden ingevoerd. Dit betekent ook dat er makkelijk foutjes kunnen ontstaan. Een typfoutje is immers zo gemaakt. Wanneer er een OMS in gebruik is, dan wordt alles geautomatiseerd, waardoor er minder fouten ontstaan.

Daarnaast bestaat er altijd een realtime inzicht in alle orders, kan het systeem aan alle andere tools worden gekoppeld en kan er gebruik worden gemaakt van zowel een bestelportaal als een klantenportaal. Alles komt samen in een modern order-management-system.

Met een OMS heeft u realtime inzicht in alle orders

Alles wordt verbonden in het order-management-system

Er komt veel kijken bij ordertrajecten. Het gaat om inkoop en verkoop, maar ook om voorraadbeheer en een juiste verwerking van heel veel soorten informatie. Met een OMS wordt alles in een enkele softwareoplossing met elkaar verbonden, waardoor het hele ordertraject efficiënter verloopt. In deze software kan het hele proces worden geïntegreerd, van product tot stuklijst en van bestelling tot levering.

Uiteraard wordt ook de hele administratie in het order-management-system geregeld, waardoor de boekhouding ook aanzienlijk minder tijd en moeite kost. Door alles met elkaar te verbinden in een goed OMS wordt er enorm veel tijd bespaard.

Van de Scheur Logistiek heeft een modern OMS

Bij Van de Scheur Logistiek bieden wij onze klanten tal van diensten, waaronder ook warehouse services. Voor een optimale efficiëntie maken wij gebruik van een modern order-management-system, waar u als klant ook van profiteert. Wilt u meer weten over wat wij precies voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren en adviseren u graag.