Wat als uw pakketten te groot of te zwaar zijn voor uw vervoerder?

Als webwinkeleigenaar maakt u vaak gebruik van de diensten van een vaste vervoerder. Andere webshopeigenaren maken gebruik van een selectie van vervoerders, zodat de bestellingen makkelijker kunnen worden aangepast op wat de specifieke vervoerders aan kunnen bieden. Het kan een goede manier zijn om wat kosten te besparen. Toch, diverse vervoerders zijn niet goed in staat om pakketten met een groot gewicht of een groot formaat makkelijk te vervoeren. Het is niet mogelijk, of u betaalt er de hoofdprijs voor. Dit moet natuurlijk anders kunnen.

Veel vervoerders hebben te maken met beperkingen

Er zijn tegenwoordig veel vervoerders actief. Verreweg de meeste vervoerders zijn actief met bestelwagens. Deze bieden veel ruimte, uiteraard, maar er moeten dagelijks ook honderden pakketten worden afgeleverd. Wanneer er veel grote of zware pakketten moeten worden bezorgd, dan ontbreekt het aan ruimte. De ruimte is dan ook een belangrijke beperking waar veel standaard vervoerders mee te maken hebben. Een andere beperking zit vaak in het feit dat er niet gemakkelijk goederen op pallet of goederen in afwijkende vorm kunnen worden meegenomen in het standaard vervoer.

Uw grote en zware pakketten gaan naar de speciale service

Grote en zware pakketten kunnen dus vaak niet in de standaard bezorgbussen van vervoerders. Is uw pakket zwaarder dan ongeveer 35 kilo of is het langer dan 175 centimeter? Dan besluit de vervoerder vaak om uw pakket te verschuiven naar de speciale service voor grotere en zwaardere pakketten. Dit betekent dat zij in de vrachtwagen mee gaan en bij de vervoerders die veelal met bestelbussen rijden betekent dit dat de kosten flink stijgen. Diverse bekende vervoerders in Nederland bieden dus wel de mogelijkheid om grote en zware pakketten voor u te vervoeren, maar de tarieven hiervoor liggen relatief hoog.

Nog hogere kosten als het niet op een pallet past

Het spreekt voor zich dat veel vervoerders graag zien dat u uw goederen aanbiedt op een pallet. Pallets zijn makkelijk te laden en te lossen. Daarnaast zorgt het voor een slimme en efficiënte vulling van de laadruimte. Helaas is het aanbieden van producten op pallets niet altijd mogelijk. Het kan bijvoorbeeld gaan om producten in een afwijkende vorm of een te groot formaat voor een standaard pallet. Moet u iets laten vervoeren dat niet op een pallet past? Dan stijgt de prijs verder.

Wij zijn gespecialiseerd in grote en zware pakketten

Een betere oplossing is het gebruik maken van de dienstverlening van Van de Scheur Logistiek. Wij hebben ons gespecialiseerd in het professioneel en vakkundig vervoeren van onder meer grote en zware pakketten. Heeft uw pakket een afwijkende vorm? Ook dat is natuurlijk geen enkel probleem. Wij vervoeren al uw goederen, groot en kleiner, tegen een aantrekkelijk tarief. Wilt u grote en zware goederen opslaan? Dan kunt u gebruik maken van ons warehouse. Kunnen de goederen vervolgens worden bezorgd? Dan regelen wij alles voor u. Natuurlijk vertellen wij u graag vrijblijvend meer over de mogelijkheden. Neem gerust eens contact met ons op.