Transport trends voor 2023: dit staat ons te wachten

Transport verandert voortdurend. Het is als eerste belangrijk dat de wereld van transport zich blijft ontwikkelen. Daarnaast is het ook zo dat we steeds meer te maken krijgen met nieuwe verplichtingen waaraan we moeten voldoen. Zo gaan we bijvoorbeeld in de komende jaren steeds meer emissievrije zones in ons land tegenkomen. Ook in 2023 krijgen we weer te maken met een aantal belangrijke trends in de wereld van transport. Van de Scheur Logistiek geeft u inzicht in een aantal van de meest belangrijke transport trends in 2023.

Meer aandacht voor groen transport

We noemden het net al even; de emissievrije zones. In ons land krijgen we er steeds meer mee te maken en voor bedrijven wordt het steeds noodzakelijker om het wagenpark te verduurzamen. Er komt meer aandacht voor groen transport en het verduurzamen van alles wat met transport en logistiek te maken heeft. Niet alleen moet er meer elektrisch gereden worden, maar er moet ook meer aandacht worden besteed aan brandstofefficiency. De CO2-uitstoot kan eenvoudig worden gereduceerd door brandstof te besparen.

Mogelijke stop op de groei

Het is voor ieder bedrijf natuurlijk wenselijk om te blijven groeien en ontwikkelen. Helaas kunnen er zaken zijn die groei in de weg staan en het lijkt erop dat deze factoren aanwezig zijn in de transportsector het komende jaar. Nu al is er sprake van een ernstig personeelstekort in de transportsector. De uitstroom is aanzienlijk groter dan de instroom en het CBS heeft al aangegeven dat er nooit eerder zulke personeelstekorten gezien zijn in de transportwereld. Het tekort aan personeel kan transportbedrijven in het komende jaar in de weg gaan staan als het gaat om het bereiken van groei.

E-commerce gaat verder groeien

We hebben al langer te maken met een enorme groei van de e-commerce wereld. Er komen steeds meer webwinkels bij en er worden ook steeds meer online aankopen gedaan. Voor webwinkels is het komende jaar zeker het moment om te kiezen voor groei. Hierin liggen ook voor transportbedrijven mogelijkheden. Door de toename van online aankopen hebben meer webwinkeleigenaren behoefte aan zowel opslag- als transportdiensten.

Meer aandacht voor groupage oplossingen

Met het oog op duurzaamheid en het groener maken van het transport moet er in het komende jaar meer aandacht worden besteed aan groupage oplossingen. Het komt nog te vaak voor dat wagens half leeg aan de rit beginnen. Een groenere oplossing is om ladingen van meerdere klanten op een enkele rit mee te nemen. Dit bespaart ritten voor het transportbedrijf. Voor de klant betekent het een verlaging van de kosten. Een klant hoeft immers niet voor de hele ruimte in de vrachtwagen te betalen, maar slechts voor de ruimte in de vrachtwagen die daadwerkelijk voor de lading benut wordt.

Betere warehouse oplossingen met VAS

Er moeten betere warehouse oplossingen komen met een scala aan Value Added Services (VAS). Steeds meer webwinkeleigenaren gaan zoeken naar een samenwerkingspartner die volledig kan ontzorgen. Het gaat dan niet meer alleen om het vervoer van de goederen, maar ook om de opslag van goederen, het inpakken en ompakken van goederen, het verzenden van bestellingen en het bijhouden van voorraden.

Van de Scheur Logistiek staat voor u klaar

Van de Scheur Logistiek is zeker klaar voor de opkomende transport trends in 2023. Wij verzorgen alle transporten zo duurzaam mogelijk, wij bieden een modern warehouse én wij zijn een ervaren partner op het gebied van fulfilment. U kunt bij ons terecht voor tal van Value Added Services, waarbij wij u volledig kunnen ontzorgen wanneer wenselijk. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren en adviseren u graag.