Valley of disappointment in logistiek

Al veel webwinkeleigenaren hebben kennis ‘mogen’ maken met de valley of disappointment in logistiek. Wat is nu precies de valley of disappointment? Dit is de tijd waarin het moeilijk en veel werk is om u aan uw doelen te houden. Het is die tijd waarin u zich misschien ontmoedigd voelt of zelfs wilt opgeven. In de basis gaat het om steeds blijven herhalen en geen verandering, of verbetering, zien.

Zeker op het logistieke vlak is dit iets waar veel webwinkeleigenaren tegenaan lopen. Daarnaast gaat het ook om het zien van verandering, maar het blijven vasthouden aan het oude, waardoor zaken juist verslechteren. Heeft u de valley of disappointment in logistiek al meegemaakt?

Het duurt jaren voordat alles op de rit is

Het belangrijkste punt van de valley of disappointment is wel dat u blijft aanpassen naar nieuwe situaties, maar dat eigenlijk nooit echt alles op de rit komt. Een veranderingsproces is al niet eenvoudig. Het wordt allemaal nog lastiger als het veranderingsproces eigenlijk direct moet worden opgevolgd door het volgende proces van verandering. Het lijkt gewoon nooit helemaal goed geregeld te zijn, en dat is precies het logistieke probleem van veel webwinkeleigenaren. De valley of disappointment betekent letterlijk ‘veranderingen aanbrengen, ze consequent dag na dag doen en geen verandering zien’. Veel webwinkeleigenaren zien dit steeds weer gebeuren op het logistieke vlak, en dat levert de nodige frustraties op.

De valley of disappointment in de praktijk

Hoe ziet de valley of disappointment in logistiek er in de praktijk uit voor veel webwinkeleigenaren? Daar vertellen we u graag wat meer over, zodat u er een idee bij kunt creëren en misschien ook wel een punt van herkenning bereikt. De webwinkel wordt gestart vanuit een passie voor sales en het product dat wordt verkocht. Er gaan veel tijd verloren aan logistieke zaken, maar de kern van passie blijft.

Al vanaf het begin bent u bezig met het goed laten verlopen en het steeds weer opschalen van de logistiek. Dan weer een grotere opslag, dan weer een nieuw scansysteem en vervolgens weer nieuwe software. Het gaat er steeds meer op lijken dat u bezig bent voor de logistiek in plaats van met sales en uw producten. Voordat de logistiek helemaal op orde is, bent u jaren verder. En, gegarandeerd, dan staan de nieuwe veranderingen alweer voor de deur.

Klim uit de valley of disappointment

U kunt vrij eenvoudig uit de valley of disappointment in logistiek klimmen. Dit doet u door de logistiek uit te besteden aan een professional in deze branche. Dan bent u bij Van de Scheur Logistiek natuurlijk aan het juiste adres. Wij bieden u niet alleen alle warehouse mogelijkheden, maar ook de optie om uw bestellingen door ons te laten inpakken en met Track en Trace te laten bezorgen bij de klant. Wij hebben alle fulfilment mogelijkheden in huis. Wilt u meer weten? Wij informeren en adviseren u graag. Neem vrijblijvend contact met ons op.