Zo vindt u een vaste vervoerder

Het is prettig om een vaste vervoerder te hebben wanneer u met regelmaat goederen wilt laten transporteren van A naar B. Er komen steeds meer bedrijven bij die vaker transportoplossingen nodig hebben. Hierbij kan er uiteraard per zending een transportbedrijf worden gekozen, maar het is vaak voordeliger en efficiënter om dan een vaste vervoerder te hebben.

Wel is het dan belangrijk dat u samenwerkt met een vervoerder waar u van op aan kunt. Wat zijn de voordelen van een vaste vervoerder en hoe vindt u de juiste partij? Daar vertellen wij u graag meer over.

De voordelen van een vaste vervoerder

Het hebben van een vaste vervoerder biedt diverse voordelen. Op de eerste plaats ontstaat er consistentie wanneer u samenwerkt met een vaste vervoerder, waardoor u gewoon kunt rekenen op de betreffende vervoerder. Door met een vaste vervoerder in zee te gaan ontstaat er loyaliteit naar elkaar toe. Het onderlinge vertrouwen groeit en doordat de relatie sterker wordt, ontstaan er ook meer mogelijkheden. De communicatielijnen zijn bijvoorbeeld veel korter met een vaste vervoerder dan met een vervoerder waar u zelden of helemaal nooit eerder mee gewerkt heeft.

Met een vaste vervoerder weet u altijd wat u aan deze partij heeft en waar u op kunt rekenen. Een heel belangrijk voordeel is ook wel dat de samenwerking voor de vervoerder even belangrijk is als voor u, waardoor er mogelijkheden ontstaan om prijsafspraken te maken. Dit maakt transport met een vaste vervoerder goedkoper.

Een goede vaste vervoerder vinden

De wereld van transport en logistiek is groot. Wanneer u de samenwerking wilt aan gaan met een vaste vervoerder, dan heeft u volop keuze. Dit is prettig, maar het zorgt er ook voor dat het maken van een keuze moeilijker wordt. Er zijn meerdere manieren om een goede vaste vervoerder te vinden. U kunt eens kijken naar bedrijven die actief zijn in uw regio als het gaat om uitsluitend regionaal vervoer. Vervolgens kunnen online beoordelingen u helpen om goed in te schatten wat u aan deze bedrijven heeft. Daarnaast kunt u ook eens bij andere bedrijven rondvragen met welke vaste vervoerders zij zaken doen en hoe de ervaringen liggen.

Kijk vooral naar uw eigen behoeften

Het vinden van bedrijven die het transport voor u kunnen verzorgen is niet moeilijk. Het vinden van de juiste partij is lastiger. U wilt namelijk zeker zijn dat de vaste vervoerder bij u past. Wilt u echt alleen gebruik maken van een transport oplossing, of wilt u bijvoorbeeld ook gebruik kunnen maken van opslagmogelijkheden? Hoe vaak heeft u transport nodig en wilt u wellicht gebruik kunnen maken van Value Added Services? Dit zijn factoren die per bedrijf verschillend zijn en die u zeker mee wilt wegen in het maken van uw keuze.

Controleer altijd de betrouwbaarheid van een vervoerder

Een vervoerder kan aan al uw wensen en eisen voldoen, maar toch niet de juiste partner zijn. Het is immers belangrijk dat u altijd kunt vertrouwen op de partner, en helaas is dit niet vanzelf een garantie. Selecteer eerst de vervoerders die aan uw eisen tegemoet kunnen komen. Vervolgens gaat u op zoek naar online beoordelingen om de kwaliteit te checken.

Er zullen dan zeker nog bedrijven afvallen. Beperk het aantal mogelijke vaste vervoerders tot maximaal 5 en maak bij deze 5 een afspraak voor een nadere kennismaking. Vertelt uw gevoel tijdens deze kennismaking dat het niet ‘past’? Ga de samenwerking dan ook niet aan. In verreweg de meeste gevallen vertelt uw gevoel bij een bedrijf u alles wat u nodig heeft om een juiste keuze te kunnen maken.

Nadere kennismaking met Van de Scheur Logistiek

Van de Scheur Logistiek staat altijd open voor nieuwe samenwerkingen. Wij bieden niet alleen transportoplossingen, maar ook diverse Value Added Services. Wij beschikken over een groot en modern warehouse met een efficiënt Warehouse Management System dat al onze klanten voordeel biedt.

Bent u nog op zoek naar een vaste vervoerder? Dan nodigen wij u graag uit voor een nadere kennismaking. Voor meer informatie en advies kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij vertellen u graag meer over wat wij precies voor u kunnen betekenen.