Veilig plaatsen van machines in de fabriek

Het veilig plaatsen van machines in een fabriek of productieruimte is natuurlijk heel belangrijk. Wanneer u met uw bedrijf gaat verhuizen, dan is het van belang dat alles snel en vooral ook veilig verloopt. Van de Scheur Logistiek staat voor u klaar wanneer u machines, van klein tot heel groot, wilt laten verhuizen naar een nieuwe locatie.

Daar zetten wij de machines uiteraard direct voor u op de juiste plek. Hierbij is het belangrijk dat er vooraf goed wordt gedacht aan bepaalde maatregelen die genomen moeten worden op de nieuwe locatie, voorafgaande aan de plaatsing van de machines. Wij geven u graag een aantal aandachtspunten.

1. Hoe komt de machine binnen?

Heel belangrijk is het natuurlijk om vooraf goed te bepalen waar de machine binnenkomt. Het gebeurt in de praktijk vaker dat pas na het transport na de nieuwe locatie wordt ontdekt dat de machine helemaal niet door een ingang van het nieuwe bedrijf past. Dan moet er direct worden nagedacht over een passende oplossing, zoals – in bepaalde gevallen – het in hijsen van de machine via het dak. In andere situaties is het beter, of sneller, om de machine deels te demonteren. Controleer altijd of uw nieuwe bedrijfspand een opening heeft die groot genoeg is voor de machine om in één geheel doorheen te passen.

2. Is er voldoende ruimte op de locatie?

Als de machine eenmaal binnen is, dan bent u er natuurlijk nog niet. De machine moet op een bepaalde plek komen te staan, zoals in de productiehal. Bepaal welke route er afgelegd moet worden vanaf de plek van binnenkomst van de machine tot aan de plek waar deze komt te staan. Is er overal voldoende ruimte? Staan er geen zaken in de weg die u mogelijk nog vóór plaatsing van de machine zelf kunt verwijderen? Wij plaatsen uw machine graag snel op de juiste plek, zodat u uw processen op korte termijn weer kunt hervatten.

3. Wat is een slimme plaatsing met het oog op de veiligheid?

Het is altijd belangrijk om goed te kijken naar de geldende veiligheidsregels en de veiligheid die bestaat rondom de nieuwe plek van de machine. Zo is het uiteraard niet de bedoeling dat een deel van de machine uitsteekt over een pad dat wordt gebruikt door heftrucks. Uiteraard is dit slechts een voorbeeld. Kijk goed naar de locatie van de machine en de directe omgeving. In sommige gevallen kan het nodig zijn om veiligheidshekken om de machine te plaatsen.

4. Hoe zit het met de stroomvoorziening?

Natuurlijk moet de machine worden voorzien van stroom. Hoe is de stroomvoorziening geregeld en is deze wel up-to-date? Wanneer u met uw bedrijf een nieuwe locatie betreedt, dan is het altijd belangrijk om de stroominstallatie goed te controleren. In het beste geval laat u de aanwezige installatie onderhouden door een professional voordat u zelf in het pand trekt. Dit voorkomt dat u vlak na de verhuizing met problemen te maken krijgt. Uiteraard is het ook belangrijk om goed te kijken naar of de nodige stroompunten op de juiste plaatsen aanwezig zijn.

5. Is alles met betrekking tot kabels veilig geregeld?

Een machine is voorzien van kabels, al is het alleen maar de stroomkabel. Deze mag niet zomaar over de grond worden gelegd. Mensen kunnen erover struikelen, heftrucks kunnen de kabel beschadigen en zo ontstaan er meer risico’s die niet zijn toegestaan als het gaat om de veiligheid. Gaat de kabel vanaf de machine omhoog, zoals dat hoort, en is de hoogte ook hoog genoeg om aan de veiligheidseisen te voldoen? Controleer alles. Bent u niet zeker? Schakel dan een professional in om te controleren of alles aan de gestelde veiligheidseisen voldoet.

Wij vervoeren en plaatsen uw machines

Is alles op uw nieuwe locatie in orde? Dan staat Van de Scheur Logistiek natuurlijk voor u klaar om uw machines te verhuizen naar de nieuwe locatie, waarbij wij elke machine direct op de goede plek plaatsen voor u. Zo heeft u nergens omkijken naar en kunt u uw bedrijfsprocessen zo snel mogelijk weer hervatten. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of heeft u behoefte aan meer informatie en advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.