De voordelen van een digitale vrachtbrief

Werkt u en/of uw logistieke partner met een digitale vrachtbrief? Een digitale vrachtbrief is ideaal voor het stroomlijnen van verzend- en bezorgschema’s. Net als Van de Scheur Logistiek gaan steeds meer bedrijven gebruik maken van een digitale vrachtbrief. Ook klanten vragen naar deze nieuwe manier. Deze oplossing komt dan ook tegemoet aan de behoeften van steeds meer webshop en retailers. Daarbij levert een digitale vrachtbrief voordelen op voor alle partijen die betrokken zijn bij het transport. Van de Scheur Logistiek uit Vianen geeft inzicht in 4 belangrijke voordelen van de digitale vrachtbrief.

1. Direct inzicht

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een digitale vrachtbrief, dan heeft iedereen binnen de keten direct inzicht in de status van de order. Heen en weer bellen of mailen over het hoe en wat betreft een order is niet meer nodig. Iedereen die zich in de keten bevindt kan zelf zien wat de actuele status is van de verzending. Je weet gewoon altijd precies waar je aan toe bent, zodat je hier eventuele handelingen of activiteiten op aan kunt passen.

2. Foto bij aflevering

Als de aflevering heeft plaatsgevonden, dan komt hier direct een foto van beschikbaar. De chauffeur maakt bij aflevering met de telefoon een foto en plaats deze direct bij de vrachtbrief. Dit betekent dat er altijd direct een bewijs in handen is dat de levering daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. In deze tijd waarin consumenten steeds kritischer zijn is het belangrijk om een afleverbewijs te hebben. Deze kan met een digitale vrachtbrief direct worden aangeboden door middel van een foto bij aflevering.

3. Afleverbewijs is altijd digitaal toegankelijk

De digitale vrachtbrief kan ook gekoppeld worden aan een digitaal afleverbewijs. Dit afleverbewijs is op ieder moment digitaal toegankelijk. Dit biedt praktische voordelen, zeker ook voor de facturatie. Zodra de order is afgeleverd, dan kan de factuur automatisch worden verzonden. Alle data kan eenvoudig worden opgehaald, bekeken en gebruikt worden voor diverse doeleinden. Door grote delen van het proces te automatiseren bespaart u veel tijd.

4. Geen papier!

Een belangrijk voordeel van de digitale vrachtbrief is wel dat er geen papierwerk meer nodig is. Hier kleven meerdere voordelen aan vast, letterlijk gezien zeker als het vochtig weer is. Op de eerste plaats is de digitale vrachtbrief natuurlijk een milieuvriendelijke oplossing. Steeds meer bedrijven werken toe naar een papierloos bestaan, met het oog op het verkleinen van de ecologische voetafdruk, en de digitale vrachtbrief past perfect bij dit initiatief. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat je een digitale vrachtbrief niet kwijt kunt raken, wat met een papieren exemplaar vaak vrij gemakkelijk gebeurt.   

Kies voor de voordelen van een digitale vrachtbrief

Een digitale vrachtbrief biedt veel voordelen, voor iedereen die zich binnen de keten bevindt. Van de Scheur Logistiek werkt al lange tijd met digitale vrachtbrieven, zodat onze klanten kunnen rekenen op de beste voordelen van onze dienstverlening. Heb jij interesse in een transportvoorstel of een (langdurige) samenwerking? Neem dan gerust contact met ons op, ook voor meer informatie en advies.