Wat is een WMS en wat zijn de voordelen?

WMS wordt vaker gezien als een softwareprogramma voor voorraadbeheer in een magazijn. Toch klopt dit niet helemaal. Voorraadbeheer is namelijk slechts een onderdeel van het systeem dat wordt bedoeld met WMS, ook wel Warehouse Management Systeem. De complete goederenstroom wordt door het WMS ondersteund, evenals alle activiteiten die binnen het warehouse plaatsvinden. WMS is dan ook een zeer veelzijdig en modern systeem dat tal van voordelen biedt.

Optimale registratie van inslag, opslag en uitslag

In de basis kunnen we de goederenstroom binnen een magazijn of warehouse onderverdelen in drie categorieën, namelijk de inslag, de opslag en de uitslag. Deze zaken worden in een WMS samengepakt, waardoor de registratie optimaal is en er voortdurend een duidelijk overzicht en inzicht bestaat. Afhankelijk van het specifieke systeem dat in gebruik is, wordt er een koppeling gerealiseerd met een Application Programming Interface (API) of een Electronic Data Intercharge (EDI). Vervolgens bestaat er de mogelijkheid om het WMS te koppelen met leveranciers en klanten via een Portal. Dit zorgt ervoor dat er altijd met realtime data kan worden gewerkt, en dit zorgt voor een maximale efficiëntie en optimale, actuele inzichten.

Dé oplossing voor warehouses met value added services

WMS biedt ook de meest effectieve oplossing voor warehouses die een scala aan extra services bieden, ook wel value added services of value added logistics genoemd. Bij Van de Scheur bieden we tal van deze extra VAS diensten. Hierbij kunt u denken aan ompakken, verpakken, labelen en her-labelen, assembleren, repareren, controleren en bijvoorbeeld sealen. Vanzelfsprekend is het belangrijk dat goed duidelijk is wat er wel en niet gedaan moet worden met bepaalde goederen. Het WMS biedt hierin optimale ondersteuning. Alles kan eenvoudig aan de order worden toegevoegd.

Ompakken, verpakken, labelen en her-labelen, assembleren, repareren, controleren; wij doen het graag!

Optimaal inzicht voor alle betrokken partijen

Een goed WMS zorgt ervoor dat alle betrokken partijen voortdurend inzicht hebben in statussen en andere relevante informatie. Wij bieden u tal van mogelijkheden, waaronder ook veilingtransport, opslag en zelfs het klaarmaken en bezorgen van bestellingen vanuit uw eigen voorraad in ons warehouse. De ontvanger heeft, net als u, inzicht in waar het pakket zich bevindt en er kan een leverafspraak worden gemaakt. Doordat wij werken met een zeer modern WMS kan alles voortdurend worden gemonitord, beheerd en aangepast waar nodig. Dit verkleint het risico op fouten en vergroot de efficiëntie op alle vlakken.

Ontdek de voordelen van ons moderne WMS

Bij Van de Scheur Logistiek werken we met een hypermodern WMS waarmee alle voorraden en locaties direct in beeld zijn. Een belangrijk voordeel hiervan is ook wel dat u als klant zelf kunt inloggen, statussen kunt inzien en levertijden kunt aanpassen. Ons WMS biedt maximaal gemak, voor alle betrokken partijen, waardoor er een grotere mate van efficiëntie ontstaat. Bent u benieuwd naar wat wij precies voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de belangrijke voordelen van ons moderne WMS.