Webwinkel verduurzamen en een groener imago geven: zo doe je dat!

Consumenten willen steeds vaker duurzamer kopen. De aandacht voor duurzaamheid groeit en dat betekent dat ondernemers niet achter kunnen blijven. Consumenten kopen in deze tijd liever van een groen en duurzaam bedrijf dan van een bedrijf dat maling heeft aan het milieu. Als webwinkeleigenaar doet u er dan ook goed aan om uit te stralen dat u zo duurzaam en groen mogelijk onderneemt. Maar hoe doet u dat, duurzaam ondernemen? Van de Scheur Logistiek geeft u graag een aantal tips.

1. Doe zo veel mogelijk digitaal

Voorheen werd het zeer gewaardeerd als u allemaal leuke foldertjes, aanbiedingen en kortingskaartjes met de bestellingen meestuurde. Tegenwoordig zijn de consumenten zich er heel bewust van dat al dat papier niet bepaald duurzaam is. Het is daarom goed om als webwinkeleigenaar zo veel mogelijk papierloos te gaan werken. Vervang alle papieren documenten door digitale documenten. Hoe meer u per mail aanbiedt in plaats van fysiek, hoe beter dit is voor uw groene imago.

2. Pas uw verpakkingen aan op de bestellingen

Veel consumenten zijn van mening dat zij te vaak pakketten ontvangen die veel te groot zijn voor de inhoud. Het is niet alleen vervelend als de doos veel groter is dan noodzakelijk, maar vaak betekent dit ook dat een groot deel van de doos gevuld is met bubbeltjesplastic of plastickussentjes om het product te beschermen. Dit is niet heel duurzaam. Zorg ervoor dat u voldoende formaten verpakkingsmateriaal heeft, zodat u elk product kunt verpakken in een verpakking die slechts iets groter is. Zo wordt het karton en de opvulling van de loze ruimte in de doos bespaard.

3. Kunt u uw producten verduurzamen?

Het zal niet voor elke webwinkeleigenaar mogelijk zijn, maar het kan de moeite waard zijn om eens te kijken of er mogelijkheden zijn om uw producten zelf te verduurzamen. Dit kan bijvoorbeeld door bepaalde grondstoffen te vervangen door milieuvriendelijkere grondstoffen. Als u de producten kant en klaar van een leverancier afneemt, zijn er dan wellicht leveranciers die duurzamer produceren dan de leverancier waarmee u nu samenwerkt? Dit kan zeker de moeite waard zijn om eens te controleren.

4. Maak gebruik van groene stroom en werk energiezuinig

Uiteraard is het een goede optie om groene stroom te gebruiken in plaats van grijze stroom. U merkt het verschil niet, maar u maakt uw imago er wel een stuk groener mee. Overigens zijn er meer opties dan enkel groene stroom. Wellicht kunt u ook gebruik maken van blauwe stroom, wat ook veel duurzamer is dan grijze stroom. Daarnaast kunt u uw pand energiezuiniger maken en uw werkwijze aanpassen om minder energie te verbruiken. Dit zijn allemaal stappen die u helpen om een groenere status te verkrijgen.

5. Verzend op duurzame wijze

Het verzenden van uw pakketten kan in bepaalde gevallen ook een stuk duurzamer. Het ene vervoerbedrijf werkt veel duurzamer dan het andere vervoerbedrijf. Wordt er bijvoorbeeld bezorgd met elektrische voertuigen of met brandstofwagens? Worden de routes zo effectief mogelijk ingedeeld of wordt hier geen rekening mee gehouden? Verzenden kan in veel gevallen een stuk duurzamer en ook daarmee geeft u een signaal af naar de consument.

Duurzaam opslaan en verzenden met Van de Scheur Logistiek

Van de Scheur Logistiek besteedt veel aandacht aan duurzaamheid. Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om gebruik te maken van ons moderne warehouse, waar alles zo duurzaam mogelijk verloopt. Daarnaast plannen wij onze routes duurzaam in en zorgen wij voor een optimale beperking van de welbekende ecologische voetafdruk. Zo helpen wij webwinkeleigenaren en andere ondernemers een groenere status te bereiken. Bent u benieuwd naar de duurzame mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.